Over ons

C.A.V. werd opgericht in 2003 en maakt deel uit van de “International Federation of Chopin Societies” (IFCS) die werd gesticht in Warschau 1989 met zetel in Wenen. Er zijn 36 stichtingen in 22 landen actief. IFCS is lid Lid van de “ Music council” van de Unesco in Parijs.

C.A.V. is bereikbaar als volgt:

Kruiwagenstraat 15, 3580 Beringen
Chopin.avl@skynet.be
www.chopin-avl.be
www.pianotune.be

C.A.V. organiseert projecten zoals Pianotune, de concertreeks in Casino Beringen, projectconcerten zoals de Chopin Memorials, workshops, lezingen en tentoonstellingen e.a. Bij de realisatie van deze initiatieven wordt regelmatig bijzondere aandacht besteed aan de muziek van Frederic Chopin.

Het meerdaags project “Pianotune” is een blikvanger en een uniek thematisch pianofestival in België. Dit project loopt al sinds 2003 en wordt ingevuld met uitstekende pianisten, winnaars van internationale wedstrijden, met een markante discografie, met musici die een carrière uitbouwen en de  internationale muzieknorm halen. Ook jonge getalenteerde pianisten krijgen hun kans.

Chopin Associatie werd structureel erkend voor haar werking door de Provincie Limburg.

Chopin Associatie werkt sinds haar ontstaan in 2003 onder het voorzitterschap van Minister van Staat de heer Willy Claes. Secretariaat en artistieke leiding is in handen van pianiste Joanna Trzeciak. Mieke Beutels is penningmeester.

Sinds 2008 is de Algemeen Vergadering, naast de bestuurders, samengesteld uit: Jacek Bielat, pianobouwer, Eddy Geenen, communicatie, Hugo Haeghens, dir. schouwburg Maastricht, Kristin Heyligers, presentatrice, Stefaan Ottenbourgs, dir.cc Sint-Truiden en Jan Vanhamel, voormalig coördinator Forte.