Chopin memorial concert 2016

Chopin Memorial Concert
Marian Sobula-piano

Sobula Chopin_site


Dinsdag 1 maart 2016 om 20.15u
 CC Maasmechelen

Na de integrale van Chopins klaviermuziek en het succesvolle Chopin Memorial Festival zet CC Maasmechelen zijn Chopintraditie verder met een jaarlijks memorial concert op 1 maart, de geboortedag van de componist. Wolfgang Manz, Xu Zhong, Joanna Trzeciak en Boris Kraljevic presenteerden reeds eerder dit concert. In 2016 is het de beurt aan Marian Sobula.

Marian Sobula is één van de meest getalenteerde Poolse pianisten van zijn generatie. Hij behaalde zijn diploma aan het Conservatorium van Krakau bij Andrzej Pikul en nadien aan de Accademia di Santa Cecilia in Rome bij Sergio Perticaroli.

Hij  kreeg verschillende internationale prijzen o.a. op de Yamaha Music Foundation Competition in Bydgoszcz, de International Piano Competition in Valladolid, de wedstrijd voor Poolse pianisten in Slupsk in 2003, Citta di Ancona, Foggia, Gorizia (Giulio Pecar), Pordenone (Luciano Gante), Sulmona en de 47ste Award “Citta di Treviso” in 2003 en 2004. Hij werd onderscheiden op de Maria Canals Piano Competition in Barcelona in 2001.

Zijn opvallende bedrijvigheid werd beloond met  onderscheidingen van o.a. de Unesco in Parijs, Jesc in Japan, van de italiaanse regering. In 2008 ontving hij van de Stad Krakau de prestigieuze onderscheiding “Ars Quaerendi” voor zijn bijdrage aan en promotie van de Poolse cultuur.

Hij is een zeer dynamische concertpianist met optredens doorheen Polen en Europa o.a. in Gasteig in Munich, Beethovenhalle in Bonn, Rathaus Berlin, Auditorio Parco della Musica in Rome, Dome les Invalides in Paris,… maar ook, maar ook in Australië, Noord en Zuid Amerika o.a. in het Teatro Municipal de Santiago de Chile, Casa de la Musica in Quito, Concert Hall Center in Minneapolis, Seymour Theater Center in Sydney, Denki Bunka-Kaikan in Nagoya.

Hij was prominent aanwezig op het Beethovenfest in Bonn, Festival International Musica do Algarve, KotorArt in Montenegro, Officina de Musica in Brazil en trad op in Aichi-Japan tijdens de wereldtentoonstelling van 2005.
Hij nam op voor de Poolse Radio, RMF Classic, Deutsche Welle, ABC Classic FM (Australia), Radio Federico Santa Maria de Chile or RAI.
Sinds 2008 is Marian Sobula professor piano aan de Universiteit van Krakau en presenteert hij masterclasses in o.a. Bratislava, Hochschule fur Musik und Theater Leipzig, Conservatorio Nazional Lima en het Central Conservatory of Music in China.

Programma:

F. ChopinScherzo in b-klein op. 20, Scherzo in bes-klein op. 31, Scherzo in cis-klein  op. 39,
Scherzo in E-groot op. 54, Andante spianato et Grande Polonaise in Es-groot op. 22, Valse in As-groot  op. 34 nr. 1, Polonaise in As-groot op. 53 

Tickets: 14.00 / +60 13.00 / -26, abo, groep 11.00
Reserveren:+32 (0)89 76 97 97